μέθοδος tube diet

Η μέθοδος tube diet ή δίαιτα με σωληνάκι, δεν είναι μια χειρουργική μέθοδος.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και χωρίς αναισθησία, περνάμε ένα μικροσκοπικό ρινογαστρικό καθετηράκι που καταλήγει στο στομάχι (feeding tube).
Ακολουθεί ακτινοσκοπικός επιβεβαιωτικός έλεγχος σωστής τοποθέτησης.

Η μέθοδος tube diet ή δίαιτα με σωληνάκι, λειτουργικά είναι μια κετο-νηστειακή εντερική σίτιση με σωληνάκι, μια ανώδυνη και ίσως η απόλυτη θεραπεία αδυνατίσματος και απολίπωσης.

Η ελαφρά ενόχληση που προκαλείται από την εισαγωγή ρινογαστρικού σωλήνα είναι ελάχιστη και μόνο στην αρχή.

Η μέθοδος tube diet η δίαιτα με σωληνάκι, γίνεται με την χορήγηση, ειδικού πρωτεϊνικού διαλύματος σίτισης, που είναι προσωπικό και φτιαγμένο για τις ανάγκες του ασθενή μας.

Το πρωτεϊνικό αυτό διάλυμα τοποθετείτε σε ειδικό ασκό  σίτισης και διαμέσου μιας ειδικής αντλίας προωθείτε προς το στομάχι.

Η χορήγηση πρέπει να είναι αργή και συνεχής και εξατομικεύεται τις πρώτες δύο ημέρες ενώ η δυναμική της λιπόλυσης ελέγχεται κάθε ημέρα.

Η μέθοδος tube diet ή δίαιτα με σωληνάκι, ελέγχεται με μιά μικρή ηλεκτρονική αντλία που ωθεί τις πρωτεΐνες που περιέχονται στο σάκο μέσω του σωλήνα στο στομάχι μας.

Με τον τρόπο αυτό ο ασθενής σιτίζεται, διατηρεί την ενέργειά του, δεν αισθάνεται πείνα και χάνει λίπος ενώ διατηρεί το μυϊκό του συστήμα.
 

Η αντλία είναι μεταφερόμενη και μαζί με τον σάκο του διαλύματος μπορούν εύκολα να κρύβονται και να μεταφέρονται σε μια τσάντα ή ένα σακίδιο.
Ο σωλήνας είναι διαφανής και διακριτικός, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της θεραπείας ο ασθενής κάνει μια φυσιολογική ζωή.

μέθοδος tube diet

Dr.IAKOVOS THEODOSIOU MD.DipU

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.