πόσιμη κετογονική δίαιτα ρυθμού – KROP

Η πόσιμη κετογονική δίαιτα ρυθμού – KROP (ketogenic rhythm oral diet) είναι ένα πολύ δραστικό και μοναδικό πρωτόκολλο δίαιτας στην μείωση λίπους.
Ξεκίνησε ως μια παραλλαγή της tube diet για άτομα που δεν μπορούσαν να κάνουν την δίαιτα με το σωληνάκι.

Η δίαιτα είναι πόσιμη και αν έχει ή δεν έχει κάποιο κανονικό γεύμα την ημέρα λέγετε διακοπτόμενη ή μη.

Ίσως είναι από τις καλύτερες θεραπείες για την μείωση λίπους του οργανισμού. Δεν είναι απλά μια δίαιτα με τον κλασικό όρο που νομίζουν οι περισσότεροι.
Θα λέγαμε ότι είναι θεραπεία απολίπωσης.
Οι δύο κύριοι άξονες που δρα η δίαιτα είναι η μείωση της αντίστασης στην ινσουλίνη αλλά ο ρυθμός που φτιάχνει το ρολόι ή ρυθμό της ινσουλίνης.

Μην ξεχνάμε ότι η συνεχή χορήγηση ενέργειας στον οργανισμό σε μικρά ποσά στο άνθρωπο υπάρχει μόνο στην ενδομήτρια ζωή.
Το διάλυμα στην πόσιμη κετογονική δίαιτα ρυθμού (KROP) είναι ειδικό πρωτεϊνικό και προσωπικό για κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.
Κατά την επιλογή του διαλύματος λαμβάνεται υπόψιν η γενική κατάσταση του ενδιαφερόμενου, βιοχημικοί και αιματολογικοί παράγονται και το γενικότερο πλάνο μείωσης βάρους και λίπους που θα σχεδιάσουμε.

Είναι μια κετογονική δίαιτα, πράγμα που σημαίνει ότι η δίαιτα επιβάλει στον οργανισμό την καύση λίπους σχεδόν κατά αποκλειστικότητα.
Η παραγωγή κετόνης ή αλλιώς όπως λέγονται κετονικών σωματίων, που προέρχονται από την καύση λίπους, προκαλεί κεντρογενή ανορεξία.
Πρακτικά το αίσθημα της πείνας είναι σαν να μην υπάρχει. Αυτό είναι ένα όπλο τόσο για να κρατάμε την δίαιτα όσο και για τον έλεγχο των βουλιμιών.
Η απώλεια βάρους είναι εκπληκτική ενώ κυρίως η απώλεια αυτή αφορά το λίπος του οργανισμού.

Τα πρωτοκολλά αυτά εφαρμόζονται από ιατρούς μετά από ιατρικές εξετάσεις και δεν εφαρμόζονται από μη ιατρούς διαιτολόγους λόγω της σοβαρότητας της δίαιτας και την αποφυγή πιθανών επιπλοκών.
Η διάρκεια της πόσιμη κετογονική δίαιτα ρυθμού – KROP είναι ημερών και ξεκινά από 2-3 ημέρες και φτάνει περισσότερο τις 10 ημέρες η πόσιμη φάση.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.